sport

Snookerul: Un sport purtat mereu la patru ace, pe masă de ardezie de culoarea smaraldului. Acest sport ce poate fi urmărit în direct pe Eurosport 1 program nu este doar unul deosebit de tacticizat, dar și unul cu o bogată istorie, iată doar câteva momente de reper din acest bogat trecut
Legăturile cu biliardului britanic: Snooker-ul difuzat în zilele noastre pe pe Eurosport 1 program, a apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea printre ofițerii armatei britanice staționați în India. A fost o ramură a jocului tradițional de biliard englezesc. Numit inițial „bazinul de snooker”, jocul includea mingi colorate suplimentare și un sistem unic de punctare, adăugând un strat de complexitate și strategie.

Popular în rândul aristocraticilor: Snooker-ul a câștigat popularitate la începutul secolului al XX-lea, iar în anii 1920, a devenit o formă de delecare și divertisment populară în rândul elitei britanice. Asocierea jocului cu cluburile de domni și cercurile din clasa superioară a contribuit la reputația sa ca sport rafinat și sofisticat.


Ascensiunea jocului profesionist: Turneele profesioniste ce sunt doar la un buton distanță pe pe Eurosport 1 program de snooker profesional au început la începutul secolului al XX-lea, Campionatul Mondial de snooker profesionist a avut loc pentru prima dată în 1927. Joe Davis, o forță dominantă în joc în anii 1920 și 1930, a câștigat Campionatul Mondial de 15 ori consecutiv, solidificându-se statutul său de legendă a snookerului.

Expansiune globală: popularitatea snookerului s-a răspândit dincolo de Regatul Unit la mijlocul secolului al XX-lea. Campionatul Mondial, televizat în anii 1950, a jucat un rol important în prezentarea sportului într-un public mondial. Jucătorii din țări precum Canada, Australia și Thailanda au apărut ca concurenți formidabili, contribuind la atracția internațională a snookerului. Astăzi, snookerul este bucurat de milioane de entuziaști din întreaga lume, cu turnee profesionale organizate în diferite țări, inclusiv Marea Britanie, China și Europa.
Mulțumită Eurosport 1 program acest sport rafinat și captivant deopotrivă este mai aproape ca niciodată!