Expresia „Cele șapte minuni ale lumii” este una cu care cu siguranță suntem cu toții familiarizați, deja de la o vârstă timpurie. Dacă ne acordăm o clipă pentru a ne aduce aminte, chiar și pentru scurtă vreme, cum și de unde provine această familiaritate s-ar putea să ne vină în minte felurite răspunsuri. Dacă e să luăm lucrurile ca atare, acest fapt nu ar trebui să ne mire câtuși de puțin. Experiența noastră și traiectoria noastră în viață diferă, iar acest fapt se manifestă în aspecte tot atât de variate. Poate pe unii dintre noi expresia „cele șapte minuni ale lumii” ne-a captivat în timp ce urmăream un documentar tematic. Poate alții l-am auzit întâia oară la grădiniță la școală, ori într-o discuție cu părinții ori bunicii. Ce au în comun toate aceste medii? Elementul lor comun este stimularea curiozității și a dorinței de explorare încă din copilărie.


Acum că am ajuns la vârsta maturității, cu siguranță ne dorim ca acele locuri despre care doar auzisem în copilărie, a căror nume și poveste ne fascina și ne făcea să căscăm ochii și să ne deschidem urechile. Dar, totuși unde ar trebui să începem. Aceste șapte minuni ale lumii ne poartă peste continente, dar s-ar putea ca un concediu să fie prea scurt pentru a ne croi un itinirar care să le cuprindă pe toate, având și timpul necesar pentru a le descoperi în detaliu.

Spre exemplu puteți vizita orașul Alexandria, din Egipt în care se găsesc Catacombele Kom Ash Shuqqafa, adesea numite una din cele șapte minuni ale lumii medievale. Orașul Alexandria oferă numeroase alte obiective culturale și turistice. Printre acestea Amfiteatrul Roman sau Templul Serapeum, construit în timpul domniei lui Ptolomeu al III-lea, în secolul al III-lea î.Hr.
În caz că pornim la drum către oricare din aceste destinații, o asigurare de călătorie AXA este o investiție valoroasă în propria noastră liniște.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *